Vattenskärning är en skärmetod som kan skära praktiskt taget alla kända förekommande material upp till max 200 mm tjocklek.

Tekniken går ut på att pressa vatten under mycket högt tryck genom ett litet vattenmunstycke och på så sätt få en vass stråle med hög rörelseenergi. Genom att tillsätta abrasivmedel (t.ex. sand) genom ett abrasivmunstycke får man en mångfaldigt ökad skäreffekt som används för skärning av hårda material.

En av de stora fördelarna med vattenskärning är att det är en kallbearbetningsmetod som inte ger materialet någon värmepåverkan till skillnad från t.ex. laser- och plasmaskärning. Den kräver ingen efterbearbetning utan ger en ren och jämn snittyta med hög precision som lämpar sig direkt för t.ex. svetsning.

I princip allt går att skära med hjälp av abrasiv vattenskärning, rostfritt, titan, aluminium, plast, gummi, glas & speglar mm.

Vi skär vad du vill i vår maskin, endast din fantasi sätter gränserna!

Om du har en enkel ritning så ritas det i in i datorn med hjälp av Igems programvara. Vi har den senaste tekniken inom CAD CAM, och kan även ta in dom flesta förekommande formaten såsom dxf och dwg.
Vattenskärning har vi arbetat med sedan 1994.

Maskindata