Målsättningen med hela projektet är att ta fram det bästa kitet för den Svenska marknaden.

Jag är själv bilintresserad och då är det först och främst Ac Cobra 427 S/C som jag gillar. Designen på karossen är klassisk och fast den har 50 år på nacken så lämnar den ingen oberörd, den kommer aldrig att bli omodern.

Vi använder oss av karosser av högsta kvalité med golv, torpedvägg, kardantunnel, innerskärmar, golv i bagageutrymme, färdiga fästen för vindruta och gångjärn till dörrarna. Fast dom kostar det dubbla jämfört med ett tomt skal så är det värt att lägga dom pengarna. Ett tomt skal kräver enormt mycket mer arbete med att hänga dörrar, tillverka golv, torpedvägg och förstärka upp hela karossen.

Eftersom att karossen kräver minimalt med jobb så kommer det att gå betydligt snabbare att bygga bilen. När jag skulle bygga en Cobra  igen så fanns det inget kit som passade mig. Alla som fanns sedan tidigare innan i Sverige gjuter sina karosser själv och kräver mycket jobb att färdigställa, och nu 2016, är Autofab den enda på marknaden i Sverige som jobbar med Cobra-replika.

Vi förespråkar att använda Chevrolet Corvette C4 komponenter för dom är byggda för att kunna klara kraften och vridet från en V8:a. Det är moderna komponenter och det mesta tillverkat i aluminium, vilket håller vikten nere.

Till denna karossen finns det mesta att köpa färdigt för dom som vill det vilket kan vara tryggt för dom som inte vill eller kan bygga allt själv. Även allt till chassit finns att få tillverkat klart vid leverans om man vill ha det så, vilket kan vara en fördel om man inte vill eller kan svetsa själv.

Autofab AB